РАДА ВІТАТИ ВСІХ НА СТОРІНКАХ СВОГО БЛОГУ!!! „Не обіцяй добро чинити людям, А просто, якщо можеш, то зроби”

вівторок, 31 жовтня 2023 р.

     Тренінгове заняття "Увага! Я-п'ятикласник!"

          Перехід  з  початкової школи  у  середню завжди є випробуванням. Саме цей час співпадає  зі своєрідною  віковою кризою  –  початком  переходу  від  дитинства,  що  є  досить  стабільним періодом розвитку, до молодшого підліткового віку.  Більшість дітей переживає цю подію, як важливий крок у своєму житті. Що викликає стрес у п’ятикласників? Різкі зміни умов навчання, різноманітні та більш ускладнені вимоги, які ставлять до дітей середньої навчальної  ланки,  навіть  зміна  "статусу"  у  початковій  школі  на "наймолодшого" у середній – все це є досить серйозними змінами. У цей  період  діти  можуть  стати  невпізнанними:  тривога,  боязкість  чи, навпаки, розв’язність, надмірна метушливість, збудження охоплюють їх. Для того, щоб з'ясувати рівень адаптованості п'ятикласників соціальним педагогом було проведено тренінгове заняття "Увага! Я - п'ятикласник!"

        Мета: сприяти зниженню тривожності; підвищити емоційну стійкість та психологічну готовність до навчання в 5 класі; згуртувати класний колектив; сформувати адекватну самооцінку; формувати толерантну поведінку та навички взаємодії з іншими людьми.

            В ході роботи учні виконували завдання шести умовних станцій, з'ясовуючи при цьому, які риси характеру допомагають досягати повтавленої мети. Для емоційного, фізичного розвантаження робота супроводжувалася руханками, які діти залюбки виконували.





Немає коментарів:

Дописати коментар